Pomladna izložba / Spring Window Display

Pomladna izložba Optike Mali je nežna in sveža, kot je pomlad sama. A spring window display of Optika Mali is as fresh and tender as the spring itself.

Prve delikatne cvetlice se borijo za prijazne sončne žarke, ki jih božajo nekaj kratkih uric toplega pomladnega dne. Z vso svojo življenjsko silo vzdigujejo težke zaspane glave na krepkih steblih in se popenjajo višje in višje proti nebu.

Na travnikih so rožice znanilke pomladi, ki se jih veselimo, v mestu pa so to prve kavice na prostem, prijetna srečanja na sprehodih po mestnih ulicah in ogledovanja izložb, ki so se otresle zimske težine in brstijo v pastelnih pomladnih tonih. V pomladi je zacvetela tudi izložba Optike Mali.

Delicate flowers chase the first vernal sun rays. The sun caress them only for a few short hours on a warm spring day. The flowers gather all their life force to raise their heavy sleepy buds on stems and ascend towards the sky.

In the meadows, the flowers are the harbingers of spring, while the city comes to life in outdoor caffees, casual encounters and peaceful walks through the cobbled streets. Window shopping is an essential part of spring time in the city and many window displays come to life in tender pastel colours. So did the window display of Optika Mali, which is now full of life.